În ce măsură contează greutatea saltelei?
Achiziționarea unei saltele nu este un lucru atât de simplu precum pare, întrucât există foarte multe opțiuni, și foarte multe produse disponibile. Când vedeți înălțimea saltelei, probabil vă întrebați dacă aceasta are vreo legătură cu calitatea sau longevitatea sa. Dacă doriți să faceți o investiție, atunci aceasta merită făcută pentru o saltea de calitate. Un somn odihnitor este absolut esențial, iar acesta începe cu salteaua dvs.
Atunci când vine vorba despre saltele există o mare varietate din care să alegeți. Puteți alege în funcție de material, dimensiune, greutate, culoare, material și lista poate continua. Probabil veți opta pentru ceea ce este vândut ca produs de lux, fiind convins că o saltea mai grea este mai bună.
Greutatea saltelei determină calitatea acesteia?
De obicei este adevărat că saltelele mai grele sunt de o calitate mai bună decât cele ușoare, dar aceasta nu este totuși o regulă. Ați putea umple o saltea cu pietre și ar fi destul de grea, dar asta nu înseamnă că vă va asigura un somn mai odihnitor. Greutatea este un aspect secundar, alături de materialele care alcătuiesc salteaua, așadar nu vă ghidați numai după aceasta. Aflați ce anume alcătuiește acea greutate a saltelei și asigurați-vă că acele materiale sunt ceea ce vă doriți.
Avantajul unei saltele mai grele
În afara faptului că sunt mai scumpe, saltelele mai grele sunt mai greu de deplasat, ceea ce înseamnă că își vor menține dimensiunea și forma pentru mai mult timp.
Dezavantajul unei saltele mai grele
Acestea sunt dificil de mutat, iar transportul lor poate fi costisitor. Dacă locuiți singur veți avea nevoie de ajutor să puteți muta o astfel de saltea.
Avantajul unei saltele mai ușoare
Saltelele mai ușoare sunt mai simplu de mutat și sunt de regulă mai ieftin de transportat.
Dezavantajul unei saltele mai ușoare
Saltelele mai ușoare se mișcă mai mult, ceea ce înseamnă că sunt supuse mai mult uzurii.
Materialele din care sunt fabricate saltelele
Saltelele sunt de obicei mai grele datorită faptului că sunt alcătuite din mai multe straturi. Mai multe straturi tind să asigure mai mult confort și respirabilitate, dar în același timp ar trebui să căutați saltele care sunt non-toxice și să țineți cont de impactul pe care îl au materialele din care sunt fabricate saltelele, asupra mediului înconjurător.
Majoritatea saltelelor sunt alcătuite dintr-o husă, un strat de confort, un strat de suport și un strat de bază. Materialele din care sunt alcătuite aceste patru straturi sunt un aspect foarte important. Cu cât mai multe straturi, cu atât este mai ridicat nivelul de confort, atât timp cât materialele din care sunt alcătuite sunt de înaltă calitate.
Materialele din care sunt de obicei alcătuite straturile de confort sunt:
- Umpluturi naturale, care includ păr de cal, mătase, lână, bambus și bumbac. Umpluturile naturale sunt de obicei ignifuge, respirabile, disipează umezeala, sunt hipoalergenice și reacționează la diferențe de temperatură
- Latex, care este un material natural, deși în saltele se tinde combinarea acestuia cu arcurile
- Fibre albe moi, întâlnite adesea în saltelele mai ieftine
- Spumă îmbibată cu gel
- Spumă cu memorie – în general făcută din spumă poliuretanică și substanțe chimice adiționale, care cresc vâscozitatea și densitatea
- Poliuretan – acest material face saltelele mai dense, fiind astfel ideale pentru persoanele mai grele