Saltelele pot cauza probleme de sănătate
Cum vă simțiți după ce vă treziți? Dacă răspunsul este oricare altul decât odihniți este timpul să vă re-evaluați somnul. Din moment ce salteaua are cea mai mare influență asupra odihnei, acesta este punctul din care trebuie să începeți. Dacă salteaua dvs. este prea veche (peste șapte ani), aceasta poate să aibă un impact negativ asupra somnului dvs. și chiar asupra sănătății.
Puteți începe să aveți dureri inexplicabile de cap, să vă simțiți mereu obosiți, să suferiți de dureri de spate, sau chiar să vi se înrăutățească anumite probleme respiratorii. Pentru a vă face conștienți de problemele de sănătate asociate cu vechimea saltelelor, am detaliat exact modul în care acestea au impact asupra somnului și ce trebuie să faceți pentru a preveni această situație.
- De ce se transformă saltelele vechi într-un mediu de somn nesănătos?
Deoarece folosim saltelele în fiecare noapte, acestea vor purta inevitabil bacterii și microbi. Atunci când dormim, transpirăm în așternuturi, creând un mediu umed, în care sporii de mucegai se dezvoltă în voie. Transpirația noastră conține de asemenea bacterii, care se multiplică pe măsură ce trece timpul. Adăugați la aceasta și pielea descuamată și foliculii de păr, ce servesc drept festin pentru vietăți nedorite precum acarienii și iată cum patul devine de fapt un mediu foarte nesănătos.
- Cum înrăutățesc bacteriile din saltelele vechi problemele respiratorii?
Expunerea la aceste niveluri crescute de bacterii poate duce la un număr de afecțiuni, sau le poate exacerba, deși majoritatea plângerilor sunt legate de probleme cu respirația. Din păcate, nivelurile ridicate de praf, acarieni și spori de mucegai din saltelele vechi pot declanșa atacuri de astm și alergii. Prin urmare, dacă simțiți o senzație de apăsare în piept atunci când vă treziți, sau aveți dificultăți în respirație în timpul somnului este momentul să achiziționați o saltea nouă.
- Cum cauzează saltelele vechi dureri de spate?
Vă treziți dimineața cu dureri de spate sau cu gâtul înțepenit? Dacă da, atunci este momentul să schimbați salteaua cu un model care să asigure o susținere mai bună. Pe măsură ce se uzează, materialele din saltele se compactează. Arcurile își pierd din elasticitate, iar patul va deveni foarte neconfortabil și plin de denivelări.
În cele din urmă saltelele se vor lăsa în mijloc, iar suportul oferit va fi minim. De regulă, acest lucru se întâmplă după cca. 7-8 ani, deși este important să acordați atenție corpului dvs. și să înlocuiți salteaua mai devreme, dacă vă treziți cu dureri.
- Cum pot întreține salteaua?
Din cauza problemelor de sănătate ce sunt asociate saltelelor, este important să le întrețineți cât mai bine. Acestea ar trebui înlocuite cu unele naturale, organice, odată la 7 ani, pentru a evita acumularea de microbi. Totodată există câteva acțiuni pe care le puteți întreprinde pentru a le păstra într-o bună condiție. Aerarea saltelei va preveni acumularea de umezeală, motiv pentru care aceasta ar trebui lăsată fără așternut pentru cel puțin o oră pe zi. Saltelele pot fi de asemenea aspirate, ceea ce este de folos pentru înlăturarea prafului și a acarienilor, iar acest lucru ar trebui făcut de fiecare dată când schimbați așternuturile.
- De ce sunt saltelele confecționate cu materiale naturale, organice, cea mai sănătoasă alegere?
Saltelele naturale nu sunt doar o opțiune mai confortabilă, dar prezintă și o gamă de beneficii pentru sănătatea dvs. Unul dintre acestea este faptul că sunt create din materiale naturale, ce sunt proiectate pentru a oferi protecție împotriva alergenilor. De regulă concepute din latex, sau spumă cu memorie, aceste materiale rezistente creează o barieră împotriva acarienilor și sporilor de mucegai.
Aceste materiale sunt de asemenea alese și pentru suportul ortopedic pe care îl oferă. Ele se mulează pe suprafața corpului dvs., oferind suport în toate punctele de presiune și oferind astfel un somn foarte odihnitor.